top of page
Schouder behandeling

acupunctuur & shiatsu

Alles over Acupunctuur & Shiatsu

Shiatsu (drukpuntmassage, acupressuur) en Acupunctuur zijn Oosterse therapievormen gericht op de meridianen. Meridianen vormen een netwerk van energiebanen waarop zich vele sleutel-/acupunten bevinden. Door de meridianen stroomt Qi (Chinees voor energie). Als men in goede gezondheid verkeert zal de Qi vrij door de meridianen stromen.

Bij shiatsubehandeling wordt gebruik gemaakt van fysieke druk, strekkingen en manipulatie van de meridianen waarbij duimen, vingers, handpalmen en soms ellebogen worden gebruikt. Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van naalden op de zogenaamde acupunten. Blokkades en stagnaties worden verholpen.

Shiatsu en Acupunctuur werken zowel op de inwendige organen als de fysieke-emotionele- en psychische gesteldheid van de mens. Een holistisch principe (mens als geheel, lichaam en geest).

Hoe ontstaan klachten?

Er kunnen blokkades in het meridiaan-systeem ontstaan waardoor men uit balans raakt. Factoren die hierbij een rol kunnen spelen zijn bijvoorbeeld: emoties, stress, leefwijze, koude verkeerde voeding. Een disbalans in deze factoren kan leiden tot klachten. De klachten zich langzaam of snel ontwikkelen. Als men hier niets aan doet wordt men werkelijk ziek.

Shiatsu en Acupunctuur zijn gericht op het harmoniseren van de Qi (de energie in de meridianen) zodat de ontstane disbalans zich kan herstellen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangezet waardoor lichaam en geest weer in balans kunnen komen.

Indicaties voor Shiatsu en/of Acupunctuur zijn o.a.:

· Stress

· Allergieën

· Hoofdpijn/migraine

· R.S.I./Tenniselleboog

· Nek/schouder/rug en knie klachten

· Spijsverteringsklachten b.v. obstipatie, diarree, maagpijn

· Gynaecologische en hormonale klachten b.v. menstruatieklachten

· Oedeem

· Ademhalingsstoornissen bijv. hyperventilatie

· Zwangerschapsproblematiek

· Reumatische aandoeningen

Het is beter klachten in een zo vroeg mogelijk stadium te behandelen; of nog beter preventief (voordat men klachten ontwikkelt).

 

bottom of page